Recept

Velikonoční nádivka s uzeným a zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 42222

Ingredience

170 g Kapusta kadeřavá
1 polévková lžíce Kerblík
300 g Králičí maso
4 dl Mléko plnotučné
200 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Popenec
3 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
200 g Uzené maso vařené
5 dl Voda pitná
4 ks Žemle tuková
1 kávová lžička Pepř bílý
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 888kJ
11% Sacharidy 38 g
182% Tuky 136 g
17% Sodík 344 mg
55% Bílkoviny 31 g

Velikonoční nádivka s uzeným a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Pečené maso z králíka nakrájíme na kostičky, vařené uzené maso nahrubo pomeleme na masovém strojku a oba druhy masa dáme do mísy. Housky nebo žemle pokrájíme na kostky, dáme je do druhé mísy, zalijeme a mlékem.

2

Mrkev oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky. Společně s omytými listy kapusty krátce povaříme v 5 dl vody. Vaříme asi 8 minut, zeleninu vyjmeme, necháme okapat, nadrobno ji pokrájíme a přidáme k masu. Omyjeme pažitku, lístky popence (bylinka) s kerblíkem drobně pokrájíme a přiložíme k masu. Přidáme ještě rohlíky, které jsme vymačkali z přebytečného mléka, 6 žloutků, sůl podle chuti, pepř a nádivku důkladně promícháme. 6 bílků vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do nádivky.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, nádivku vyklopíme do mísy, zarovnáme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 35-40 minut dozlatova.

4

Nádivku podáváme teplou i studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept