Jednoduchý recept

Salát z řepy, fazolí a špenátu s dresinkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (54%)
ID receptu: 42226
Kategorie: Saláty

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
400 g Fazole bílé
170 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
3 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 kávová lžička Med včelí
60 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
3 ks Červená řepa
140 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 319kJ
27% Sacharidy 96 g
14% Tuky 11 g
24% Sodík 486 mg
49% Bílkoviny 27 g

Salát z řepy, fazolí a špenátu s dresinkem postup přípravy receptu:

1

Středně velké bulvy červené řepy očistíme, odřežeme lodyhy, zabalíme do alobalu a na plechu v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 1 hodinu. Máme-li řepu upečenou doměkka, necháme ji vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky.

2

Drobné bílé fazolky uvaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou.

3

Vyloupané vlašské ořechy dáme na plech, 4-5 minut pečeme v troubě dozlatova, necháme vychladnout a pak je nasekáme.

4

Připravíme dresink z pomerančové šťávy, dijonské hořčice, medu, soli, pepře. Vše řádně promícháme.

5

Listový špenát, jarní cibulku nakrájenou na plátky, vlašské ořechy, zelené fazolky, překrojené na polovinu, bílé fazolky narovnáme na

6

servírovací mísu, přelijeme dresinkem a promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept