Jednoduchý recept

Polévka žampionová s kroupami a mrkví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42231

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
50 g Kroupy ječné
1 ks Mrkev kořen
2 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1,3 l Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 127kJ
8% Sacharidy 28 g
127% Tuky 95 g
66% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 9 g

Polévka žampionová s kroupami a mrkví postup přípravy receptu:

1

Nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme doměkka na rozehřátém oleji. Pak přimícháme nakrájená rajčata, drůbeží vývar, na kostičky nakrájenou velkou mrkev, ječné kroupy perličky a l lžíci nasekaného čerstvého kopru. Po přivedení k varu poodkryjeme pokličku a vaříme 45 minut na mírném ohni. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájené žampiony a vaříme dalších 10 minut. Před podáváním ozdobíme zbývajícím koprem.

Poznámka

Dobře chutná s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept