Polévka žampionová s kroupami a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka žampionová s kroupami a mrkví
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42231 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
50 g | Kroupy ječné |
1 ks | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
1,3 l | Vývar drůbeží |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 663,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy ječné, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka žampionová s kroupami a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme doměkka na rozehřátém oleji. Pak přimícháme nakrájená rajčata, drůbeží vývar, na kostičky nakrájenou velkou mrkev, ječné kroupy perličky a l lžíci nasekaného čerstvého kopru. Po přivedení k varu poodkryjeme pokličku a vaříme 45 minut na mírném ohni. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájené žampiony a vaříme dalších 10 minut. Před podáváním ozdobíme zbývajícím koprem. |
Poznámka
Dobře chutná s čerstvým chlebem.