Nakládaná zelenina vcelku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládaná zelenina vcelku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 42232 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
5 g | Bobkový list |
500 g | Cibule |
70 g | Cukr krupice |
120 g | Feferony |
500 g | Kukuřice |
200 ml | Ocet vinný |
500 g | Okurky |
500 g | Rajčata |
200 g | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 302,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Feferony, Ocet vinný, Okurky, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládaná zelenina vcelku postup přípravy receptu:
1 | Feferonky omyjeme, malé cibulky oloupeme, menší okurky očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou, rajčata omyjeme a rozčtvrtíme, mladou kukuřici očistíme a omyjeme. |
2 | Do každé zavařovací sklenice dáme na dno jeden bobkový list, naplníme sklenice zeleninou tak, aby v každé byl od každého druhu zeleniny aspoň jeden kousek. V převařené vodě rozmícháme cukr, sůl, ocet a zalijeme zeleninu ve sklenicích. Sklenice uzavřeme, vložíme do zavařovacího hrnce a zavařujeme 20 minut. |
3 | Sklenice vyndáme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uchováváme na chladném místě. |