Ostrá omáčka k rýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrá omáčka k rýži
Ostrá omáčka k rýži
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 42234 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 ml | Kečup |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
150 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tabasco |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
130 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 69,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Oregano sušené, Paprika zelená, Pomerančová kůra, Sůl, Tabasco, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrá omáčka k rýži postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, česnek rozdrtíme a nakrájíme. |
2 | V rendlíku na rozpáleném oleji za stálého míchání 2 minuty osmažíme cibuli s česnekem a paprikou. Poté přimícháme kečup, rajčatový protlak, vodu, worcester, tabasko, chilli koření, oregano, tymián, sůl, strouhanou pomerančovou kůru a cukr. Směs dobře promícháme a na mírném plameni pomalu vaříme zhruba 20 minut. Omáčku lze podávat teplou i studenou. |