Žampiony, rajčata, roketa s piniovými oříšky v salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony, rajčata, roketa s piniovými oříšky v salátu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42235 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
0,5 ks | Cibule červená |
60 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
50 g | Olivy černé |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
200 g | Rajčata Cherry |
2 hrst | Roketa |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 410,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 5,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Citronová šťáva, Oříšky piniové, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Rajčata Cherry, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony, rajčata, roketa s piniovými oříšky v salátu postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve v misce smícháme citronovou šťávu, olivový olej a balzamikový ocet, přidáme na plátky nakrájené žampiony, promísíme, přikryjeme potravinovou fólii a za občasného promíchání necháme 2 hodiny marinovat. |
2 | Do připravené mísy dáme půlky cherry rajčátek, tenká kolečka červené cibule, černé olivy, předem opražené piniové oříšky, lístky rokety a zamícháme houbovou směs. |
Poznámka
Roketa, česky rukola, je salát s hořko-nakyslou chutí Tento salát je výtečná příloha k rybě, kuřeti nebo grilovanému masu.