Kukuřice s pórkem v bramborové polévce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřice s pórkem v bramborové polévce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42238 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
450 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Klasy kukuřice mražené |
2 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1,3 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 661,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klasy kukuřice mražené, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřice s pórkem v bramborové polévce postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém oleji doměkka osmažíme na tenké plátky nakrájený pórek a prolisované stroužky česneku. Přilijeme drůbeží vývar, přidáme čerstvý tymián, oloupané a nakrájené brambory, vyloupanou kukuřici. Přidáme-li i klasy, dodají polévce zvláštní chuť. Až začne polévka bublat, zmírníme oheň a vaříme 10-15 minut, až jsou brambory měkké. Je-li polévka řídká, zahustíme ji tím, že rozmačkáme brambory. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. |