Jednoduchý recept

Zavařený zeleninový salát

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 42239
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1000 g Cibule
250 g Cukr krupice
100 g Deko
1000 g Fazole
250 ml Ocet kvasný lihový
250 ml Olej slunečnicový
1000 g Paprikové lusky čerstvé
1000 g Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 657kJ
25% Sacharidy 89 g
30% Tuky 23 g
0% Sodík 9 mg
36% Bílkoviny 20 g

Zavařený zeleninový salát postup přípravy receptu:

1

Předem namočené fazole povaříme 40 minut, scedíme a necháme vychladnout. Mezitím papriky s rajčaty omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, rajčata na plátky a ještě přepůlíme, oloupanou cibuli rozsekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme papriky, rajčata, cibuli a podusíme 10 minut. Do zeleniny přimícháme fazole, salátem naplníme zavařovací sklenice. Vodu přivedeme k varu, přilijeme ocet, přisypeme cukr, Deko a povaříme 5 minut. Nálevem zalijeme salát ve sklenicích, uzavřeme a zavařujeme 20 minut.

2

Sklenice uchováváme na chladnějším místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept