Čalamáda s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čalamáda s mrkví
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42240 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kg | Cibule |
500 g | Cukr krupice |
100 g | Deko |
50 g | Feferony |
1 kg | Mrkev kořen |
300 ml | Ocet vinný |
750 ml | Olej slunečnicový |
1 kg | Paprika červená |
5 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 612,4mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 162,6mg |
Vitamín E | 16,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Feferony, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Paprika červená, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čalamáda s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrouháme nebo pokrájíme na proužky, papriky bez jádřinců na nudličky, cibuli nadrobno, mrkev strouháme. Vsypeme do kameninového hrnce, promícháme, ocet smícháme s cukrem, Dekem, nadrobno rozkrájenými feferonkami a vmícháme do čalamády. Zakryjeme a necháme stát do druhého dne. Přimícháme olej, naplníme sklenice, uzavřeme a skladujeme v chladnějším místě. |
Poznámka
Servírujeme studené.