Jednoduchý recept

Čalamáda s okurkami

  • Slovensko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Čalamáda s okurkami 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 42241
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 kg Cibule
300 g Cukr krupice
100 g Hořčičné semínko
30 g Nové koření celé
1000 ml Ocet vinný
2 kg Okurky
200 ml Olej slunečnicový
2 kg Paprika zelená
25 g Pepř černý celý
2 kg Rajčata
150 g Sůl
3000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 163kJ
11% Sacharidy 38 g
17% Tuky 13 g
147% Sodík 3 g
9% Bílkoviny 5 g
Čalamáda s okurkami

Čalamáda s okurkami postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, okurky nakládačky pokrájíme na kolečka, papriky bez jádřinců na nudličky, rajčata na plátky a překrojíme napůl. Zeleninu spolu dobře promícháme.

2

Vodu přivedeme k varu, přilijeme ocet, přidáme sůl, cukr, provaříme a odstavíme.

3

Do každé sklenice nasypeme lžičku hořčičného semínka, naplníme zeleninou, zalijeme nálevem, přidáme lžíci oleje, 4 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, uzavřeme a zavařujeme 20 minut.

4

Sklenice s čalamádou skladujeme v temnu a chladu.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Čalamáda s okurkami
Čalamádu s okurkami používáme jako doplněk k jídlu – maso a brambory, maso a rýže. Tato čalamáda obsahuje to nejlepší a tak nám moc chutná.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept