Salát s tykví, paprikou a těstovinovou rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s tykví, paprikou a těstovinovou rýží
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42245 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
60 ml | Balsamico ocet |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Roketa |
1 špetka | Sůl |
200 g | Těstovinová rýže |
450 g | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 288,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Roketa, Těstovinová rýže mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s tykví, paprikou a těstovinovou rýží postup přípravy receptu:
1 | Tykev s oranžovou dužinou nakrájíme na kousky 2,5x2,5cm, narovnáme na plech s pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a v předehřáté troubě na 230°C pečeme 25-30 minut. Rozkrojíme červenou a žlutou papriku, zbavíme je semen, nakrájíme na čtvrtky a pečeme 6-8 minut pod rozpáleným grilem, dokud na povrchu nezčernají. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, opatrně sloupneme slupku a papriky nakrájíme na tenké proužky. |
2 | Než se upeče paprika, uvaříme v osolené vodě těstovinovou rýži doměkka, slijeme a necháme vychladnout. |
3 | Vychladlou rýži přesypeme do velké mísy, přidáme tykev, červenou a žlutou papriku, roketu, sůl a pepř, zakapeme olivovým olejem a bílým balzamikovým octem a vše promícháme. |