Recept

Valašská vaječná škvarenica

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 42247

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Růžová voda
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
200 g Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 699kJ
0% Sacharidy 1 g
44% Tuky 33 g
26% Sodík 523 mg
45% Bílkoviny 25 g

Valašská vaječná škvarenica postup přípravy receptu:

1

Slaninu pokrájíme na tenké nudličky. Vajíčka dáme do misky, přidáme k nim 1 lžíci vody, sůl, pepř a vajíčka mírně rozšleháme. Uzenou šunku pokrájíme na kostičky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno.

2

Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme slaninu, rozškvaříme ji, přidáme šunku, promícháme a osmažíme dozlatova. Vše zalijeme vejci, která začneme opatrně míchat teprve až se mírně srazí. Vejce by měla zůstat ve větších kouscích.

3

Porce škvarenice posypeme pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept