Jednoduchý recept

Vepřové panenky pikantní s polentou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 42249

Ingredience

100 g Polenta
1 kg Vepřová panenka
Marináda
1 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Limetková šťáva
3 polévková lžíce Olej olivový
150 g Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 716kJ
6% Sacharidy 20 g
18% Tuky 13 g
46% Sodík 929 mg
94% Bílkoviny 53 g

Vepřové panenky pikantní s polentou postup přípravy receptu:

1

Smícháme rajčatové pesto, nasekanou bazalku, limetkovou šťávu a olivový olej. Nakrájíme špalíčky z vepřové panenky, potřeme je marinádou, naskládáme do mísy a marinujeme asi 30 minut. Maso grilujeme podle druhu grilu následovně :

2

Grily na dřevěné uhlí, plynové grily s víkem: Špalíčky masa rozložíme na rošt potřený olejem, pod něj vložíme nádobku na odkapávání šťávy z masa a grilujeme asi 15 minut, potíráme marinádou během grilování. Jakmile je maso téměř hotové, nakrájíme polentu o velikosti 10x7 cm, potřeme olejem a grilujeme z každé strany asi 3 minuty dozlatova.

3

Otevřené grily: Rošt nasadíme asi 3 cm nad gril a gril rozehřejeme. Maso rozložíme na rošt, z každé strany grilujeme asi 15 minut, při obracení potíráme marinádou. Polentu nakrájíme na plátky 10x7 cm a grilujeme po obou stranách asi 3 minuty na roštu potřeném olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept