Vepřové panenky pikantní s polentou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové panenky pikantní s polentou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 42249 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Polenta |
1 kg | Vepřová panenka |
Marináda | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Polenta, Vepřová panenka, Bazalka, Limetková šťáva, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové panenky pikantní s polentou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme rajčatové pesto, nasekanou bazalku, limetkovou šťávu a olivový olej. Nakrájíme špalíčky z vepřové panenky, potřeme je marinádou, naskládáme do mísy a marinujeme asi 30 minut. Maso grilujeme podle druhu grilu následovně : |
2 | Grily na dřevěné uhlí, plynové grily s víkem: Špalíčky masa rozložíme na rošt potřený olejem, pod něj vložíme nádobku na odkapávání šťávy z masa a grilujeme asi 15 minut, potíráme marinádou během grilování. Jakmile je maso téměř hotové, nakrájíme polentu o velikosti 10x7 cm, potřeme olejem a grilujeme z každé strany asi 3 minuty dozlatova. |
3 | Otevřené grily: Rošt nasadíme asi 3 cm nad gril a gril rozehřejeme. Maso rozložíme na rošt, z každé strany grilujeme asi 15 minut, při obracení potíráme marinádou. Polentu nakrájíme na plátky 10x7 cm a grilujeme po obou stranách asi 3 minuty na roštu potřeném olejem. |