Kečupová omáčka jablečná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kečupová omáčka jablečná
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42250 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
250 g | Cibule |
100 g | Cukr krupice |
5 g | Hřebíček |
250 g | Jablka |
100 ml | Ocet vinný |
250 g | Paprika červená |
10 g | Paprika mletá sladká |
2000 g | Rajčata |
5 g | Skořice mletá |
20 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 124,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hřebíček, Jablka, Ocet vinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Kečupová omáčka jablečná postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců nakrájíme na slabé nudličky, cibuli nadrobno, jablka oloupeme, vydlabeme jádřince a nastrouháme nahrubo. Vše vložíme do hrnce a dusíme asi 20 minut. Ručním mixérem rozmixujeme, přilijeme ocet, přidáme cukr, sůl, skořici, mletý hřebíček, mletou papriku a vaříme dohusta. Omáčka zhoustne, až se tekutina dostatečně odpaří, což může trvat i 1/2 hodiny. Omáčku necháme vychladnout a plníme do menších skleniček. |
2 | Používáme jako běžný kečup. |
Tato omáčka opravdu chutná jako vynikající kečup. Rozhodně si ji musíte udělat. Je plná vitamínů a hlavně tehdy, když použijete suroviny z vlastní zahrady.