Recept

Velikonoční vaječná hrudka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 42252
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

70 g Křen
1 l Mléko plnotučné
2 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Nové koření mleté
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2,5 dl Smetana ke šlehání 30%
2 kávová lžička Sůl
10 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 856kJ
3% Sacharidy 12 g
25% Tuky 18 g
24% Sodík 479 mg
38% Bílkoviny 21 g

Velikonoční vaječná hrudka postup přípravy receptu:

1

Do mísy rozklepneme 10 vajec, přidáme 1 l mléka, podle chuti sůl (asi 1.5 lžičky), pepř, muškátový oříšek, nové koření a vejce vidličkou rozšleháme.

2

Omyjeme petrželku, velmi drobně ji pokrájíme. Smetanu vyšleháme na hustou šlehačku. Křen oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Přimícháme ho do šlehačky.

3

Mléko s vejci za stálého míchání přivedeme k varu. Stále mícháme, až se nám vejce vysráží. Před dokončením přimícháme petrželku.

4

Hrnec odstavíme. Do síta vložíme velkou gázu a obsah přecedíme přes gázu, kterou pak svážeme a necháme okapat. Když vaječná hrudka vychladne, vyjmeme ji z gázy a pokrájíme na plátky.

5

Porce ozdobíme křenovou šlehačkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept