Jednoduchý recept

Pikantní polévka se zeleninou a fazolkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42253

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
400 g Fazole Borlotti
140 g Fazolové lusky zelené
1 ks Mrkev kořen
2 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1 l Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 309kJ
14% Sacharidy 49 g
125% Tuky 94 g
77% Sodík 2 g
28% Bílkoviny 16 g

Pikantní polévka se zeleninou a fazolkami postup přípravy receptu:

1

Doměkka ve velké pánvi s rozpáleným olejem osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, přisypeme chilli a promícháme. Přidáme na kostičky nakrájená konzervovaná rajčata a velkou mrkev, zeleninový vývar a tenké plátky řapíkatého celeru. Uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme 30 minut, částečně odkryjeme pokličku. Po 30 minutách přidáme velkou na kostky nakrájenou cuketu, nakrájené zelené fazolky, scezené fazolky borlotti (fazolky s červenými skvrnami) a vaříme dalších 10 minut. Nakonec vmícháme čerstvou nasekanou petrželku, dosolíme, dopepříme.

Poznámka

Podáváme s čerstvým křupavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept