Pikantní polévka se zeleninou a fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní polévka se zeleninou a fazolkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42253 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
400 g | Fazole Borlotti |
140 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 926,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,3mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cuketa, Fazolové lusky zelené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole Borlotti, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní polévka se zeleninou a fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Doměkka ve velké pánvi s rozpáleným olejem osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, přisypeme chilli a promícháme. Přidáme na kostičky nakrájená konzervovaná rajčata a velkou mrkev, zeleninový vývar a tenké plátky řapíkatého celeru. Uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme 30 minut, částečně odkryjeme pokličku. Po 30 minutách přidáme velkou na kostky nakrájenou cuketu, nakrájené zelené fazolky, scezené fazolky borlotti (fazolky s červenými skvrnami) a vaříme dalších 10 minut. Nakonec vmícháme čerstvou nasekanou petrželku, dosolíme, dopepříme. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým křupavým chlebem.