Chňapal grilovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chňapal grilovaný
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 42254 |
Ingredience
1500 g | Chňapal červený |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Paprika zelená |
2 kávová lžička | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 793,8mg |
---|---|
Cholesterol | 138,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 456,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Paprika zelená, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chňapal červený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chňapal grilovaný postup přípravy receptu:
1 | Rybu očistíme, podélně rozkrojíme, vyjmeme páteř a pořádně ji opláchneme a vysušíme. Smícháme nakrájenou papriku, pažitku, citronovou šťávu, olej a směsí potřeme rybu zevnitř i zvenku. Rybu položíme na alobal. |
2 | Elektrický gril : Rybu položíme na rošt, gril nastavíme na střední stupeň, přiklopíme víko a grilujeme asi 20 minut. |
3 | Otevřený gril na dřevěné uhlí nebo plyn : Rošt zasuneme do nejvyšší polohy, měla by ryba ležet 10 cm nad zdrojem tepla. Rybu zabalíme do alobalu a položíme na rošt, grilujeme 10 minut. |
4 | Gril na dřevěné uhlí a gril na plyn s víkem : Rybu položíme na rošt pro nepřímé grilování (teplo přichází ze stran), přiklopíme víko a pečeme ji 20 minut, dokud se maso nerozpadá. |