Recept

Řízky z vajec uvařených natvrdo

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 29 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42255

Ingredience

1 polévková lžíce Kerblík
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rohlíky bílé
5 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr Eidam cihla 30%
0,5 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
5,5 dl Voda pitná
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 981kJ
6% Sacharidy 21 g
13% Tuky 10 g
14% Sodík 289 mg
29% Bílkoviny 16 g

Řízky z vajec uvařených natvrdo postup přípravy receptu:

1

Vejce dáme do rendlíku s 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme je 10 minut. Poté je oloupeme, pokrájíme nadrobno a dáme do mísy.

2

Rohlík nakrájíme na kostičky, odložíme do misky, zalijeme 0.5 dl vody a rozmixujeme ho na kaši. Tu dáme k pokrájeným vejcím.

3

Oloupanou šalotku pokrájíme nadrobno. K vejcím přidáme šalotku, 1 syrové vejce, nastrouhaný sýr, drobně pokrájený omytý kerblík, sůl a pepř. Směs vymícháme, měla by být hustá. Pokud je potřeb, přidáme 1-2 lžíce strouhanky a z vaječné směsi vytvarujeme ploché karbanátky.

4

Vaječné karbanátky obalíme ve strouhance (3 lžíce) a smažíme je v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.

Poznámka

Vaječné řízky podáváme s chlebem a zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept