Řízky z vajec uvařených natvrdo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 29 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky z vajec uvařených natvrdo
Celkový čas: | 29 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42255 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kerblík |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rohlíky bílé |
1 ks | Šalotka |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
5 ks | Vejce slepičí |
5,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 306,7mg |
Draslík | 323,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Olej slunečnicový, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky z vajec uvařených natvrdo postup přípravy receptu:
1 | Vejce dáme do rendlíku s 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme je 10 minut. Poté je oloupeme, pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. |
2 | Rohlík nakrájíme na kostičky, odložíme do misky, zalijeme 0.5 dl vody a rozmixujeme ho na kaši. Tu dáme k pokrájeným vejcím. |
3 | Oloupanou šalotku pokrájíme nadrobno. K vejcím přidáme šalotku, 1 syrové vejce, nastrouhaný sýr, drobně pokrájený omytý kerblík, sůl a pepř. Směs vymícháme, měla by být hustá. Pokud je potřeb, přidáme 1-2 lžíce strouhanky a z vaječné směsi vytvarujeme ploché karbanátky. |
4 | Vaječné karbanátky obalíme ve strouhance (3 lžíce) a smažíme je v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. |
Poznámka
Vaječné řízky podáváme s chlebem a zeleninou.