Recept

Jarní omeleta s řeřichou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42256
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Řeřicha
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 173kJ
1% Sacharidy 3 g
26% Tuky 20 g
28% Sodík 555 mg
40% Bílkoviny 23 g

Jarní omeleta s řeřichou postup přípravy receptu:

1

Jarní malou cibulku a řeřichu omyjeme. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka, řeřichu pokrájíme nadrobno.

2

Do misky rozklepneme vajíčka, přidáme nastrouhaný sýr, smetanu, sůl, pepř a směs vidličkou vyšleháme.

3

V pánvi si rozpustíme máslo, na něm zpěníme cibuli a když se začne smažit, cibulku zalijeme rozšlehaným vejcem. Pohybem pánve vejce necháme "rozlít" a omeletu osmažíme z obou stran dozlatova.

Poznámka

Omeletu podáváme s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept