Jarní omeleta s řeřichou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní omeleta s řeřichou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42256 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Řeřicha |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 505,2mg |
Draslík | 225,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 868,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní omeleta s řeřichou postup přípravy receptu:
1 | Jarní malou cibulku a řeřichu omyjeme. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka, řeřichu pokrájíme nadrobno. |
2 | Do misky rozklepneme vajíčka, přidáme nastrouhaný sýr, smetanu, sůl, pepř a směs vidličkou vyšleháme. |
3 | V pánvi si rozpustíme máslo, na něm zpěníme cibuli a když se začne smažit, cibulku zalijeme rozšlehaným vejcem. Pohybem pánve vejce necháme "rozlít" a omeletu osmažíme z obou stran dozlatova. |
Poznámka
Omeletu podáváme s vařenými brambory.