Chřest s pecorinem a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s pecorinem a slaninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 42257 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Chřest zelený |
1 ks | Citrony |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 plátek | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 41,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s pecorinem a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Z chřestu odřízneme tuhé konce, vložíme ho do vroucí vody a povaříme cca 4 minuty doměkka. Poté propláchneme studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou. |
2 | Na zálivku vymačkáme do mísy šťávu z citronu. Postupně přidáváme olej a mícháme do zhoustnutí. Ochutíme solí a pepřem. |
3 | Zálivkou přelijeme chřest, dozdobíme hoblinkami pecorina a tenkými plátky slaniny a ihned podáváme. |