Jednoduchý recept

Chřest s pecorinem a slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42257
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 ks Citrony
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
8 plátek Slanina vepřová
1 špetka Sůl
50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 310kJ
2% Sacharidy 9 g
40% Tuky 30 g
4% Sodík 83 mg
12% Bílkoviny 7 g

Chřest s pecorinem a slaninou postup přípravy receptu:

1

Z chřestu odřízneme tuhé konce, vložíme ho do vroucí vody a povaříme cca 4 minuty doměkka. Poté propláchneme studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou.

2

Na zálivku vymačkáme do mísy šťávu z citronu. Postupně přidáváme olej a mícháme do zhoustnutí. Ochutíme solí a pepřem.

3

Zálivkou přelijeme chřest, dozdobíme hoblinkami pecorina a tenkými plátky slaniny a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept