Pečené brambory s uzeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory s uzeným lososem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42258 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 polévková lžíce | Cibule červená |
1 kávová lžička | Křen |
140 g | Losos uzený |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Smetana zakysaná 14% |
1 špetka | Sůl |
Na ozdobu | |
---|---|
2 kávová lžička | Kaviár |
60 g | Losos uzený |
1 polévková lžíce | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 80,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 707,2mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Křen, Losos uzený, Pažitka, Sůl, Kaviár, Losos uzený, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory s uzeným lososem postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, rozkrojíme na poloviny, promícháme s olejem, ochutíme solí a pepřem. Naskládáme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 200°C pečeme cca 20 minut doměkka. Poté je necháme vychladnout. |
2 | Mezitím smícháme nadrobno nakrájeného uzeného lososa s kysanou smetanou, nasekanou cibulí, strouhaným křenem a nakrájenou pažitkou. Osolíme a opepříme. |
3 | Oblé strany brambor seřízneme tak, abychom je mohli postavit řeznou stranou nahoru. Vydlabeme v nich malou dutinu a naplním lososovou směsí. Rozložíme na tác, dozdobíme malými kousky lososa, kapkou kaviáru a nasekanou pažitkou. Necháme cca 2 hodiny vychladit v lednici a podáváme. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na vychlazení - 2 hod.