Jednoduchý recept

Chřest s hořčicovou zálivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42259
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 hrst Chřest zelený
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
4 polévková lžíce Ocet vinný
100 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 239 kcal
Kilojoule 1 001kJ
1% Sacharidy 3 g
34% Tuky 25 g
5% Sodík 98 mg
1% Bílkoviny 1 g

Chřest s hořčicovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Z chřestu odstraníme tuhé konce, vložíme do vroucí vody a povaříme cca 4 minuty doměkka. Musí však zůstat křupavý.

2

Mezitím v míse důkladně promícháme hořčici s octem, cukrem, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou petrželkou a pažitkou. Postupně přiléváme olej a mícháme do zhoustnutí.

3

Chřest rozdělíme na talíře, přelijeme zálivkou a podáváme teplý nebo studený.

Poznámka

Chřest můžeme také uvařit v páře 5-10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept