Chřest s hořčicovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s hořčicovou zálivkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42259 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 hrst | Chřest zelený |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 29,2mg |
Vláknina | 911,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Pažitka, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s hořčicovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Z chřestu odstraníme tuhé konce, vložíme do vroucí vody a povaříme cca 4 minuty doměkka. Musí však zůstat křupavý. |
2 | Mezitím v míse důkladně promícháme hořčici s octem, cukrem, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou petrželkou a pažitkou. Postupně přiléváme olej a mícháme do zhoustnutí. |
3 | Chřest rozdělíme na talíře, přelijeme zálivkou a podáváme teplý nebo studený. |
Poznámka
Chřest můžeme také uvařit v páře 5-10 minut.