Sýrová omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová omeleta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 4226 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Gouda 45% |
10 ks | Vejce slepičí |
5 kávová lžička | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 502,6mg |
Draslík | 170,6mg |
Vláknina | 29,9mg |
Vitamín A | 642,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová omeleta postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme na 1 porci vždy 2 vejce se solí. Vlijeme je na rozehřáté máslo a pečeme omeletu. Vidličkou ji promícháme od středu, opaprikujeme a necháme ztuhnout. |
2 | Zvlášť si v hrnku připravíme nastrouhaný sýr rozmíchaný s vínem. |
3 | Na hotovou omeletu dáme část připraveného sýru, přeložíme a upravíme na talíř. |
Poznámka
Ihned podáváme s chlebem a vhodnou přílohou je hlávkový salát.