Jednoduchý recept

Žebírka glazovaná

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 42260
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Jehněčí žebírka
Marináda
1 polévková lžíce Brandy
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
3 polévková lžíce Med včelí
65 ml Omáčka sójová

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 990 kcal
Kilojoule 4 142kJ
4% Sacharidy 14 g
115% Tuky 86 g
7% Sodík 141 mg
67% Bílkoviny 38 g

Žebírka glazovaná postup přípravy receptu:

1

Žebírka dáme na alobal a bohatě potřeme marinádou ze sójové omáčky, prolisovaného česneku, medu, nastrouhaného zázvoru a brandy ze všech stran. Dvakrát je obalíme a na krajích dobře uzavřeme, aby nám neunikala šťáva a necháme asi 30 minut odpočívat.

2

Grilujeme přímou metodou, rošt nastavíme 3 cm nad zdroj tepla. Žebírka zabalená v alobalu položíme na rošt a z každé strany grilujeme 10 minut.

3

Žebírka vyjmeme z alobalu a opět položíme na rošt a vždy po 1 minutě je obrátíme a hojně potřeme marinádou. Takto postupujeme, dokud neznědnou a nezískají křupavou glazuru, asi tak 9 minut. Doba grilování celkově je asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept