Jednoduchý recept

Švestkový jahelník

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42265

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
120 g Cukr krupice
250 g Jáhly - loupané proso
1000 ml Mléko plnotučné
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
500 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 697 kcal
Kilojoule 2 918kJ
28% Sacharidy 102 g
33% Tuky 25 g
5% Sodík 107 mg
34% Bílkoviny 19 g

Švestkový jahelník postup přípravy receptu:

1

Omyté švestky vypeckujeme a rozkrojíme na čtvrtiny.

2

Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a vsypeme do hrnce se studeným mlékem. Osolíme a zvolna uvaříme kaši. Do hotové kaše vmícháme cukr, 30g másla, citronovou kůru, žloutky a pevný sníh ušlehaný z bílků. Nakonec přimícháme švestky.

3

Pekáček vymažeme kouskem másla a naplníme připravenou směsí.

4

Jahelník zapékáme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut.

Poznámka

Jahelník můžeme připravit i ze sušených švestek, které předem namočíme do teplé vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept