Recept

Vepřové kotlety pečené v žampionové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42266
Kategorie: Maso

Ingredience

60 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,3 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Eidam cihla 30%
4 ks Vepřové kotlety
Na omáčku
30 g Mouka pšeničná hladká
2 špetka Muškátový oříšek
0,5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
30 ml Whisky
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 396kJ
2% Sacharidy 9 g
59% Tuky 44 g
10% Sodík 203 mg
53% Bílkoviny 30 g

Vepřové kotlety pečené v žampionové omáčce postup přípravy receptu:

1

Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a podél kosti lehce nařízneme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme, sýr nastrouháme.

2

Na oleji osmažíme kotlety, po každé straně 2 minuty a přeložíme je do pekáče. Do výpeku vložíme žampiony a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty, poté zaprášíme moukou a zarestujeme, na závěr vmícháme mletou papriku. Poté zašleháme smetanu, whisky, pepř, sůl, muškátový oříšek a povaříme na mírném plamenu asi 7 minut.

3

Žampionovou omáčkou přelijeme kotlety, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut. Před koncem pečení směs posypeme petrželovou natí a sýrem.

4

Po upečení ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept