Vepřové kotlety pečené v žampionové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety pečené v žampionové omáčce
Vepřové kotlety pečené v žampionové omáčce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42266 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 30% |
4 ks | Vepřové kotlety |
Na omáčku | |
---|---|
30 g | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
30 ml | Whisky |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 477,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Muškátový oříšek, Paprika mletá sladká, Sůl, Whisky, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30%, Vepřové kotlety, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety pečené v žampionové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a podél kosti lehce nařízneme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme, sýr nastrouháme. |
2 | Na oleji osmažíme kotlety, po každé straně 2 minuty a přeložíme je do pekáče. Do výpeku vložíme žampiony a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty, poté zaprášíme moukou a zarestujeme, na závěr vmícháme mletou papriku. Poté zašleháme smetanu, whisky, pepř, sůl, muškátový oříšek a povaříme na mírném plamenu asi 7 minut. |
3 | Žampionovou omáčkou přelijeme kotlety, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut. Před koncem pečení směs posypeme petrželovou natí a sýrem. |
4 | Po upečení ihned podáváme. |