Řízky zapečené s krabím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky zapečené s krabím masem
Řízky zapečené s krabím masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42269 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Kečup |
120 g | Krab |
80 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
320 g | Sýr Ementál (Primátor) |
600 g | Vepřová kýta |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 217,1mg |
Draslík | 745,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 39,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Krab, Olej rostlinný, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky zapečené s krabím masem postup přípravy receptu:
1 | Z kýty nakrájíme 4 řízky, osolíme a opepříme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, ementál nakrájíme na 4 silnější plátky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka. |
2 | Na rozpáleném oleji osmažíme řízky z obou stran, až maso zezlátne. Poté řízky přeložíme do sádlem vymazaného pekáče a potřeme kečupem. Každý řízek poklademe plátky cibuli, krabím masem z konzervy, z něhož jsme slili olej a plátky žampionů. Maso přelijeme rozpuštěným máslem, v němž jsme rozmíchali citronovou šťávu a na každý řízek položíme plátek sýra. Směs zhruba 10 minut zapečeme v předehřáté troubě a ihned podáváme. |