Indický chléb čapátí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indický chléb čapátí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42275 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
225 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indický chléb čapátí postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy dáme mouku a sůl a zamícháme. V mouce uděláme důlek a vléváme do něj postupně vodu a mícháme, abychom vytvořili vláčné těsto. |
2 | Těsto 10 minut hněteme a poté ho vyválíme a rozdělíme na 12 stejných porcí. Každou porci vyválíme na pomoučněné ploše do kruhového tvaru. |
3 | Rozehřejeme nepřilnavou pánev, jakmile bude stoupat pára, stáhneme plamen a vložíme čapátí a až se začne nafukovat, obrátíme je. Stlačíme opatrně plochou lžící a ještě jednou obrátíme. Poté vyndáme a dáme do tepla, než osmahneme ostatní. |
4 | Podáváme teplé. |
Poznámka
1