Jednoduchý recept

Kroupová smaženice

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42276

Ingredience

100 g Kroupy ječné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 940kJ
5% Sacharidy 19 g
17% Tuky 13 g
8% Sodík 163 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kroupová smaženice postup přípravy receptu:

1

Kroupy propláchneme horkou i studenou vodou a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme okapat.

2

V kastrole na rozpáleném másle kroupy za stálého míchání prohřejeme. Přidáme žloutky a umícháme smaženici. Osolíme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku.

3

Z bílků ušleháme pevný sníh, který rozprostřeme na povrch smaženice. Ve středně vyhřáté troubě pokrm zapečeme dorůžova.

4

Můžeme podávat s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept