Kroupová smaženice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kroupová smaženice
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 42276 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Kroupy ječné |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 339,3mg |
---|---|
Cholesterol | 196,0mg |
Draslík | 58,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy ječné, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kroupová smaženice postup přípravy receptu:
1 | Kroupy propláchneme horkou i studenou vodou a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme okapat. |
2 | V kastrole na rozpáleném másle kroupy za stálého míchání prohřejeme. Přidáme žloutky a umícháme smaženici. Osolíme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. |
3 | Z bílků ušleháme pevný sníh, který rozprostřeme na povrch smaženice. Ve středně vyhřáté troubě pokrm zapečeme dorůžova. |
4 | Můžeme podávat s čerstvým chlebem. |