Bulharský kotlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharský kotlík
Bulharský kotlík
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42281 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
40 ml | Citronová šťáva |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
600 g | Skopová plec |
400 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
60 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,9mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Paprika mletá sladká, Špenát listový čerstvý, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulharský kotlík postup přípravy receptu:
1 | Plec kuchyňsky upravíme, nakrájíme na větší kostky, přelijeme vařící vodou, osolíme, opepříme a zvolna vaříme do poloměkka. Vložíme oloupané, na kostky na krájené brambory a pokračujeme ve vaření 15 minut. |
2 | Potom přidáme nasekaný čerstvý špenát, zahustíme paprikovou jíškou,(kterou připravíme z tuku, mouky a papriky) zamícháme, podle potřeby naředíme, dovaříme doměkka. Na závěr přidáme citronovou šťávou. |