Jednoduchý recept

Uzený losos s chřestem a salsou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 42283
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 balení Chřest sterilovaný
0,5 ks Cibule
4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
200 g Losos uzený
1 polévková lžíce Ocet bílý vinný
2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
50 g Roketa
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 123 kcal
Kilojoule 516kJ
2% Sacharidy 7 g
6% Tuky 4 g
5% Sodík 110 mg
27% Bílkoviny 15 g

Uzený losos s chřestem a salsou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme salsu, kterou necháme uležet v chladu. Salsu získáme smícháním nadrobno nakrájených rajčat a červené cibulky, nasekaného čerstvého kopru, kaparů, 2 lžiček extra panenského olivového oleje, 2 lžic citronové šťávy, bílého vinného octa, cukru, soli a pepře. Dobře promícháme, přikryjeme potravinovou fólií a dáme do chladničky.

2

Omyjeme a osušíme chřest, přelijeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Na 2-3 minuty dáme pod rozpálený gril.

3

Na připravené talíře poklademe lístky rokety, položíme na ně chřest a uzeného lososa, přelijeme salsou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept