Skopová kýta podle sadaře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová kýta podle sadaře
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 42284 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
40 ml | Citronová kůra |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
600 g | Skopová kýta |
3 g | Skořice mletá |
5 g | Sůl |
150 g | Švestky |
50 g | Tuk |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 18,1mg |
Draslík | 614,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 137,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Skořice mletá, Sůl, Švestky, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Skopová kýta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová kýta podle sadaře postup přípravy receptu:
1 | Kýtu kuchyňsky upravíme a pokrájíme na větší kusy, osolíme a osmažíme na rozpáleném tuku. Maso vyndáme a uchováme v teple, na výpeku zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, vrátíme maso, přidáme mletou skořici, citronovou kůru, zalijeme vývarem a podusíme doměkka. Na závěr šťávu vydusíme na tuk, poprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vodu, vložíme omyté švestky a vaříme doměkka. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží nebo bramborem.