Pečená vepřová pečeně plněná ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená vepřová pečeně plněná ovocem
Pečená vepřová pečeně plněná ovocem
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 42286 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
1 ks | Jablka |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
80 g | Meruňky sušené |
200 ml | Mošt jablečný |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Švestky sušené |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
1600 g | Vepřová pečeně |
200 ml | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 146,8mg |
Draslík | 771,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Jablka, Med včelí, Meruňky sušené, Pomerančová šťáva, Sůl, Švestky sušené, Tymián sušený, Vepřová pečeně, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mošt jablečný, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená vepřová pečeně plněná ovocem postup přípravy receptu:
1 | Vypeckované sušené švestky a meruňky nakrájíme na větší kousky, přelijeme whisky a necháme 2 hodiny namočené. |
2 | Ve vepřové pečeni vyřízneme kapsu, na povrchu pečeně uděláme nožem malé zářezy, které vyplníme kousky česneku. Pomerančovou i citronovou šťávu nastrouháme, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko rozkrájíme na tenčí měsíčky, tymián smícháme s moukou, solí, pepřem. |
3 | Namočené švestky a meruňky vyjmeme z whisky, vložíme do misky, přidáme citronovou i pomerančovou kůru, jablko, med, promícháme. Směsí vyplníme v pečeni kapsu, kterou zašijeme režnou nití. Maso potřeme rozpuštěným máslem, obalíme v tymiánové směsi a vložíme do pekáče. Maso zalijeme whisky, v níž bylo namočeno ovoce, a jablečným moštem. Pekáč přiklopíme, v předehřáté troubě pečeme zhruba dvě a půl hodiny. Během pečení maso přeléváme výpekem. |
4 | Upečené maso přeložíme na prkénko, necháme 5 minut „vydechnout“, poté naporcujeme a podáváme přelité vypečenou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.