Jednoduchý recept

Pepřový tokáň

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4229

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Hovězí maso zadní
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
40 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 128kJ
1% Sacharidy 4 g
17% Tuky 12 g
10% Sodík 202 mg
52% Bílkoviny 29 g

Pepřový tokáň postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na tenké, asi 5cm dlouhé proužky.

2

V kastrolu rozpálíme tuk a nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme maso, ze všech stran opečeme, ochutíme solí a pepřem.

3

Poté přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vínem, snížíme teplotu a zakryté podusíme. Podle potřeby podlijeme vodou.

4

Když je mazo zpola hotové, vmícháme protlak a dusíme doměkka. Odvaříme co nejvíc tekutiny, tak aby jídlo mělo hustou hnědou omáčku.

Poznámka

Jako přílohu můžeme použít rýži, bramborovou kaši nebo tarhoňu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept