Pepřový tokáň - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pepřový tokáň
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4229 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
800 g | Hovězí maso zadní |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
40 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 53,4mg |
Vláknina | 645,8mg |
Vitamín A | 2,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pepřový tokáň postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na tenké, asi 5cm dlouhé proužky. |
2 | V kastrolu rozpálíme tuk a nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme maso, ze všech stran opečeme, ochutíme solí a pepřem. |
3 | Poté přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vínem, snížíme teplotu a zakryté podusíme. Podle potřeby podlijeme vodou. |
4 | Když je mazo zpola hotové, vmícháme protlak a dusíme doměkka. Odvaříme co nejvíc tekutiny, tak aby jídlo mělo hustou hnědou omáčku. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme použít rýži, bramborovou kaši nebo tarhoňu.