Bratislavská skopová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bratislavská skopová roláda
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 42291 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
2 ks | Feferony |
150 g | Maso mleté - mix |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
600 g | Skopové kotlety |
80 g | Slanina vepřová |
30 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
40 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 88,2mg |
Draslík | 490,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 145,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopové kotlety, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bratislavská skopová roláda postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso zamícháme s jemně pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanými feferonkami, osolíme, přidáme vejce, nasekanou petržel, smícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou. Kotlety vykostíme a připravíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme náplní, poklademe plátky slaniny, zavineme, zajistíme nití a zprudka na rozpáleném tuku opečeme. |
2 | Podlijeme, podusíme doměkka. |
Poznámka
Podáváme s bramborem polité šťávou.