Tatranská skopová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatranská skopová roláda
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 42293 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Česnek |
100 g | Cibule |
30 g | Kapie |
2 dl | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Paprika zelená |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Rajčata |
600 g | Skopová žebra |
30 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
60 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
40 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 258,0mg |
Draslík | 151,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 265,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Skopová žebra, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tatranská skopová roláda postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme tuk a na něm zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme rajčata a papriky nakrájené na kolečka, kapii na kostičky a zahustíme vejcem. |
2 | Maso vykostíme a upravíme na úhledný plát. Odřez umeleme, přidáme v mléce namočenou žemli, osolíme, opepříme, okořeníme drceným česnekem, přidáme cibulovou směs a 1 vejce. Zamícháme, naneseme na plát masa, přes něj dáme plátky slaniny, zavineme, převážeme motouzem. Podlité dusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a provaříme. |
Poznámka
Podáváme s bramborovým knedlíkem.