Focaccia římská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Focaccia římská
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 42295 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
250 g | Cibule červená |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
450 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 89,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 44,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Droždí, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mouka pšeničná hrubá, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Focaccia římská postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme droždí a cukr a smícháme s 1 l vody, necháme 15 minut kvasit v teple. |
2 | Smícháme mouku se solí, přidáme směs droždí, 1/2 rozmarýnu, zbytek vody a vypracujeme těsto. Válíme ho 4 minuty, poté přikryjeme olejem potřenou fólií a necháme 30 minut kynout, aby mělo těsto dvojnásobný objem. |
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli na kolečka, rozetřený česnek a 5 minut smažíme. Pánev zakryjeme poklicí a smažíme, dokud nezačne cibule karamelizovat. |
4 | Těsto vyndáme z mísy a vyválíme těsto do čtverce. Těsto položíme na vysoký plech a vytvarujeme ho, aby i na krajích bylo stejně rovné. Rozprostřeme cibuli na těsto a posypeme zbývajícím rozmarýnem. |
5 | V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 200°C. |
6 | Nakrájíme a ihned podáváme. |