Studená mísa s hovězím masem a hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená mísa s hovězím masem a hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 42297 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Česnek |
2 g | Cukr krupice |
200 g | Hovězí kližka |
125 g | Hrušky |
50 g | Kaštany jedlé |
50 g | Mrkev kořen |
80 g | Okurky |
5 g | Oříšky piniové |
20 g | Pórek |
1 ks | Vejce slepičí |
700 ml | Voda pitná |
90 g | Zelí hlávkové bílé |
Kořenící omáčka | |
---|---|
24 g | Cibulka jarní |
24 g | Cukr krupice |
39 g | Hořčice |
45 ml | Hovězí vývar základní |
45 ml | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 233,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 170,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Hrušky, Kaštany jedlé, Okurky, Oříšky piniové, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé, Cibulka jarní, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Mrkev kořen, Pórek, Hořčice, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená mísa s hovězím masem a hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Pórek a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Maso dáme vařit do hrnce s vodou. Během vaření sbíráme z hrnce pěnu a po 5 minutách varu přidáme k vařícímu se masu nasekaný česnek a pórek, na mírnějším plameni vaříme maso dalších 30 minut. Když je maso vařené, vyjmeme ho z vývaru a zabalené v utěrce zatížíme těžkým závažím, aby se z masa stal plát. Tento plát masa nakrájíme na silnější a delší plátky - 1,5 x 5 cm. |
2 | Okurku, mrkev a zelí očistíme, nakrájíme na plátky a namočíme do studené vody, aby zelenina neztratila barvu. Hrušku oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso a zeleninu. Kousky hrušky namočíme do cukrové vody. Kaštany oloupeme, nakrájíme je na plátky, u kterých zachováme tvar kaštanů. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v bavlněné utěrce. Na rozehřátém oleji na pánvi necháme ztuhnout celé vejce, které nakrájíme na stejně velké kousky jako zeleninu. |
3 | Servírujeme tak, že připravené plátky masa a zeleniny naskládáme po obvodu servírvací mísy. Do středu mísy vložíme plátky kaštanů a piniové oříšky. Tuto zeleninovou mísu servírujeme studenou s hořčičnou omáčkou. |
4 | Hořčičná omáčka: |
5 | nasekanou cibulku a česnek smícháme s hořčicí, octem, cukrem a vývarem a dochutíme solí. |