Recept

Studená mísa s hovězím masem a hořčičnou omáčkou

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 42297
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Česnek
2 g Cukr krupice
200 g Hovězí kližka
125 g Hrušky
50 g Kaštany jedlé
50 g Mrkev kořen
80 g Okurky
5 g Oříšky piniové
20 g Pórek
1 ks Vejce slepičí
700 ml Voda pitná
90 g Zelí hlávkové bílé
Kořenící omáčka
24 g Cibulka jarní
24 g Cukr krupice
39 g Hořčice
45 ml Hovězí vývar základní
45 ml Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
4 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 888kJ
6% Sacharidy 22 g
10% Tuky 8 g
27% Sodík 538 mg
26% Bílkoviny 15 g

Studená mísa s hovězím masem a hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Pórek a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Maso dáme vařit do hrnce s vodou. Během vaření sbíráme z hrnce pěnu a po 5 minutách varu přidáme k vařícímu se masu nasekaný česnek a pórek, na mírnějším plameni vaříme maso dalších 30 minut. Když je maso vařené, vyjmeme ho z vývaru a zabalené v utěrce zatížíme těžkým závažím, aby se z masa stal plát. Tento plát masa nakrájíme na silnější a delší plátky - 1,5 x 5 cm.

2

Okurku, mrkev a zelí očistíme, nakrájíme na plátky a namočíme do studené vody, aby zelenina neztratila barvu. Hrušku oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso a zeleninu. Kousky hrušky namočíme do cukrové vody. Kaštany oloupeme, nakrájíme je na plátky, u kterých zachováme tvar kaštanů. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v bavlněné utěrce. Na rozehřátém oleji na pánvi necháme ztuhnout celé vejce, které nakrájíme na stejně velké kousky jako zeleninu.

3

Servírujeme tak, že připravené plátky masa a zeleniny naskládáme po obvodu servírvací mísy. Do středu mísy vložíme plátky kaštanů a piniové oříšky. Tuto zeleninovou mísu servírujeme studenou s hořčičnou omáčkou.

4

Hořčičná omáčka:

5

nasekanou cibulku a česnek smícháme s hořčicí, octem, cukrem a vývarem a dochutíme solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept