Irský beran na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Irský beran na zelenině
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 42299 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
45 g | Cibule |
500 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
15 g | Petržel - nať |
800 g | Skopové maso přední |
100 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 122,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopové maso přední, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Irský beran na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce dáme na kostičky pokrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět. Na slaninu dáváme postupně vrstvy na kostky nakrájeného masa, kolečka brambor, nadrobno pokrájenou cibuli, nastrouhanou zeleninu a nakrájené zelí. Osolíme, opepříme, přelijeme vývarem a vodou, aby vše bylo potopeno. |
2 | Zvolna dusíme 80 minut. Na talíři sypeme petrželkou. |