Jednoduchý recept

Vepřová žebírka Balkán

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 423
Kategorie: Maso

Ingredience

15 g Česnek
250 g Cibule
120 ml Olej stolní
350 g Rajčata
10 g Sůl
70 g Sýr balkánský
1300 g Vepřová pečeně
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 157kJ
1% Sacharidy 5 g
60% Tuky 45 g
27% Sodík 540 mg
40% Bílkoviny 22 g

Vepřová žebírka Balkán postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni omyjeme a zbavíme části obratlových kostí. Nasekáme z ní žebírka, lehce je naklepeme, okraje nařízneme, žebírko osolíme a na větší části horkého oleje po obou stranách opečeme.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme ji na zbylém oleji dozlatova. Přidáme nakrájený česnek, oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme a podlijeme vodou. Spolu s opečenými žebírky dusíme doměkka.

3

Měkká žebírka posypeme sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme dorůžova.

4

Při podávání podléváme žebírko šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept