Recept

Teplý salát z červené čočky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42300

Ingredience

0,5 ks Cibule
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
4 dl Vývar zeleninový
50 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek
200 g Čočka vařená

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 384kJ
7% Sacharidy 24 g
32% Tuky 24 g
36% Sodík 719 mg
14% Bílkoviny 8 g

Teplý salát z červené čočky postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme, dáme na pánev s rozpáleným olejem, restujeme dozlatova, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, přisypeme čočku, přimícháme rozpůlené rajčata, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut.

2

Připravený salát porcujeme na talíře, každou porci polijeme na pánvi rozpuštěným máslem a posypeme nasekanou petrželovou nati.

Poznámka

Čočkový salát podáváme jako teplé hlavní jídlo se zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept