Nán chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nán chléb
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 135 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 42306 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí |
1 kávová lžička | Mák mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 33,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nán chléb postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme cukr, kvasnice, teplou vodu a smícháme, dokud se kvasnice nerozpustí. Necháme kynout 10 minut. |
2 | Do hlubší mísy dáme mouku, uděláme důlek, přidáme olej, sůl a přilijeme kvásek. Vypracujeme těsto, je-li třeba, přidáme vodu. |
3 | Těsto hněteme 5 minut, aby bylo vláčné. Poté ho vrátíme do mísy, zakryjeme a necháme v teple kynout 90 minut. Objem se nám zdvojnásobí. |
4 | Poté těsto zpracujeme a odtrháváme z těsta kousky, ze kterých vytvarujeme placky o průměru 12 cm. |
5 | Placky dáme na vymazanou fólii a grilujeme v předehřátém grilu 10 minut. Občas obrátíme a vždy je potřeme máslem a posypeme mákem. |
6 | Podáváme horké. |
Poznámka
Voda musí být teplá.