Osmažený chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osmažený chléb
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 42307 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
225 g | Mouka pšeničná celozrnná |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Osmažený chléb postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme mouku a sůl a promícháme. Uděláme uprostřed důlek, přidáme olej a promícháme. Mouku zaléváme vodou a zpracujeme hladké těsto, které potom necháme 15 minut odpočinout. |
2 | Těsto hněteme dalších 5 minut, poté ho rozdělíme na 10 stejných dílů. |
3 | Každou část těsta rozválíme na pomoučněném vále, do povrchu každé placky vyřežeme nožem mřížkový vzor. |
4 | Pánev rozpálíme a postupně na ni pokládáme placky. Pečeme každou 1 minutu, poté otočíme, potřeme 1 lžičkou oleje, znovu ji otočíme a opékáme. Musí být dozlatova. |
5 | Podáváme teplé. |